Analysis

  ©2004 - 2024 SC WICCA THEODORES COMPANIE DE CONSULTANTA SRL | Powered By STAR SOFT design

Medicina naturala si complementara

MEDICINA AYURVEDICA
Este o abordare terapeutica holistica, interesându-se mai mult de bolnav decât de boala în sine, îngrijind persoana în dimensiunea sa universala.
Este originara din India si Sri Lanka si implica o multitudine de discipline si metode – dezintoxicare, regim alimentar, exercitii fizice, plante medicinale, tehnici de reechilibrare mentala si emotionala – ale caror împletire confera mai mult avantajul unui mod si igiena de viata, decât un tratament exact.
Ayurveda se bazeaza pe principiul conform caruia tot ceea ce participa la Univers, inclusiv omul, este înzestrat cu „suflu vital” sau „prana”. Sub învelisul sau fizic, omul este constituit mai întâi din unde energetice. Aceasta explica de ce el este în permanenta supus modificarilor, pozitive sau negative, care îi determina echilibrul energiei.
Astfel, în medicina ayurvedica, fiecare persoana constituie un caz aparte, în masura în care o stare, care este de echilibru pentru o persoana, poate genera o boala altei persoane. Arta acestei medicini consta în identificarea constitutiei pacientului, diagnosticarea cauzelor dereglarii si prescrierea tratamentului potrivit.
Ayurveda pune accentul pe profilaxie, încercând mai degraba sa mentina corpul si spiritul în stare de sanatate, decât sa le modifice.
Fiecare fiinta are o constitutie unica, definita prin echilibrul celor trei umori vitale ale corpului, care se numesc în sanskrita: vata, pitta si kapha. Fiecare dintre acestea este regasita în proportii variabile în constitutia individului, care este totusi dominat de una sau doua dintre aceste umori. Umoarea dominanta determina predispozitia individului catre anumite patologii, cât si temperamentul acestuia, morfologia sau alimentele care i se potrivesc. Pentru a avea o stare de sanatate optima, individul trebuie sa încerce sa pastreze echilibrul celor trei umori, fiind numerosi factorii care contribuie la mentinerea acestui echilibru: regim alimentar, exercitii fizice, digestie regulata, buna eliminare naturala a toxinelor, echilibru emotional si spiritual.

PLANTE